П`ятниця, 26.04.2024, 00:18
"EXERCITATIO ARTEM PARAT" Вправи породжують майстерність
 
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 1 » Шкільний баскетбол потребує підтримки
11:54
Шкільний баскетбол потребує підтримки

  Одним з модулів, які вивчаються за програмою фізкультури основної та старшої школи є "Баскетбол" - гра, яка розвиває швидкість, спритність, мобільність, влучність, а ще - колективізм і відповідальність. Вже в 5 класі учні знайомляться з початковими елементами бюаскетболу, вчителі вчать їх  правил гри і розпочинають шліфувати техніку ведення м'яча, передачі його партнеру та влучності попадання в корзину. В шостому та сьомому класі проводиться робота з удосконалення ігрових навичок, а у восьмому - формуються навички тактичних дій, награється склад майбутньої збірної школи, на виході: в 9-10-11 класі в школі првинна бути конкурентноздатна команда юнаків і команда дівчат. Все це, звичайно, при серйозному професійному і відповідальному відношенні до своєї роботи вчителя фізкультури. На жаль, справжніх фанатів популяризації баскетболу серед вчителів нашого району дуже мало. До їх з впевненістю можна зарахувати лише Мануйленка В.С. з Єлізарівської СЗШ, Сергієнка В.Г. з Василівської СЗШ - інтернат, Радченка Ю. О. з Петриківської НСЗШ. Регулярно в районних змаганнях приймають участь вихованці Скульської Г.П. з Жданівської СЗШ, Волощеко Н.М., Дмітрієва П.М. з Солонянської СЗШ №1, Шмигельської Ф.С. з Письмечівської СЗШ, Титаренка С.П. з Мопрівської СЗШ.

    Ось і в цьогорічних змаганнях серед дівчат, які пройшли 09 грудня в спортвній залі Жданівської СЗШ, прийняло участь лише три команди: Василівської СЗШ - інтернат, Єлізарівської СЗШ та Жданівської СЗШ. І якщо рік назад ці ж команди в рівній боротьбі виявляли переможця, яким стала команда Жданівської СЗШ, то  цьогоріч фаворитом проявили дівчата з Єлізарово. Таблиця чемпіонату свідчить про беззаперечну перевагу вихованок Мануйленка В.С.Чемпіонками стали Добровольська Аня, Верлата Валерія,Попенко Алла, Бугайчук Дарина, Полякова Діана, Кулікова Настя, Костенко Крістіна, Фомич Даяна. На другому місці дівчата Василівської СЗШ (вчитель Сергієнко В.Г.), на третьому - Жданівської СЗШ (Скульська Г.П.)

  16 грудня в Солонянській СЗШ №1 змагалися юнаки. Порадувало те, що за перемогою приїхали відразу шість шкільних команд: Василівської СЗШ - інтернат, Єлізарівської СЗШ, Мопрівської СЗШ, Петриківської НСЗШ, Письмечівської СЗШ та Солонянської СЗШ №1. На першому етапі жеребкуванням команди було розділено на дві групи, на другому етапі - команди, які зайняли в групах 1-2 місце зійшлися в піфіналах, а на третьому - переможені в півфіналах розіграли бронзові нагороди, а переможці півфіналів зійшлися в головному фіналі. Про перебіг змагань свідчать таблиці змагань. Третій рік підряд чемпіонами стали юнаки Солонянської СЗШ №1(вчитель фізкультури  Волощенко Н.М.).В складі команди виступали: Олійник Олександр, Богданчиков Богдан, Заламай Олександр, Ярохін Данило, Тян Степан, Онушко Іван, Гасанов Богдан, Мазурик Артем. На другому місці команда Василівської СЗШ - інтернат (вчитель Сергієнко В.Г.).на третьому - Єлізарівської СХЩ (Мануйленко В.С.)..

   На початку лютого команди - чемпіони району прийняли участь в обласних зональних змаганнях, які проводились в м. Підгороднє.Суперниками наших команд були кращі учнівські команди м. Дніпропетровськ тп Дніпропетровського району, серед яких було чимало вихованців спеціалізованої баскетбольної ДЮСШ. Наші дівчата, а особливо юнаки дали справжній бій більш іменитим суперникам. І хоч в підсумку поступились супротивникам, але лицем в грязь не вдарили: баскетболістки Єлізарівської СЗШ, які, до речі, були на два роки молодші за суперниць. набрались досвіду ігор такого рівня, а юнаки Солонянської СЗШ №1 показали значний прогрес в порівнянні з попереднім роком і в майстерності, і в тактиці. В грі з дніпропетровцями наші юнаки не були хлопчиками для биття, хоч в майстерності значно поступались, але прагнули компенсувати її старанням і настирливістю, а в грі з командою ЗОШ №2 м. Підгороднє по грі переважали суперників, але для перемоги забракло влучності, а тому поступилися в підсумку лише одним очком.

  Для того щоб шкільний баскетбол став престижним видом спорту йому потрібна серйозна підтримка. По-перше: адміністрації шкіл повинні подбати щоб в шкільному спортзалі чи на спортивному майданчику школи була за правилами облаштована баскетбольна площадка з щитами та розміткою; друге: в учителя фізкультури на уроці в арсеналі повинно бути, як мінімум, 5-6 баскетбольних м'ячів; третє: добре було б якби в районній ДЮСШ відкрити відділення баскетболу, де працювали б тренери-фахівці з цього виду спорту і, накінець, четверта проблема, яку слід вирішувати: в районі потрібно відновити змагання дорослих команд з баскетболу, бо випускники наших шкіл в більшості випадків після закінчення школи не мають змоги продовжувати грати в улюблену гру і змагатися на баскетбольних майданчиквх. 

       

Переглядів: 466 | Додав: nikolay | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
smileys

Таймер

...

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

«Методичний портал»


Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz